Ці ягоди багаті антиоксидантами, такими як поліфеноли, антоціани та вітамін С.

Деякі експерти вважають, що чим темніше колір ягоди, тим вище рівень антиоксидантів. Вишні потрапляють до цієї категорії; вони отримують свій темно-червоний колір через високий рівень антоціанів, які вони містять. Антоціани є антиоксидантами, які мають багато переваг для здоров’я, в тому числі пов’язані зі зниженням ризику серцевих захворювань.

Вишня також багата антиоксидантом вітаміном C, який сприяє виробленню колагену і, отже, корисний для здоров’я шкіри.

За даними дослідників Міністерства сільського господарства, які розглянули 29 досліджень, було показано, що як вишня, так і черешня зменшують окислювальний стрес і запалення. Це хороша новина для людей із запальними захворюваннями, такими як артрит та подагра.

Додаткові дослідження показали, що вживання вишневого соку може знизити рівень сечової кислоти, що зменшить кількість нападів подагри.

Вишня має протизапальні властивості на додаток до своїх антиоксидантів. Дослідження показують, що комбінація цих двох факторів сприяє відновленню м’язів після тренування і полегшує біль.

Дуже добре їсти вишню на ніч. Вона містять мелатонін — природний гормон, що виробляється нашим організмом, а також харчову добавку, яка допомагає при безсонні.

Вишня може допомогти підвищити природний рівень мелатоніну, а дослідження показують, що терпкий вишневий сік є ефективним засобом від безсоння. Також вважається, що він допомагає людям довше спати через збільшення вмісту триптофану.

Огляд численних досліджень показує, що вишня може знизити ризик серцево-судинних захворювань, оскільки вона може знижувати рівень холестерину ЛПНЩ (“поганий”) і підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ (“хороший”).

Вишня також містить калій і мінімальну кількість натрію, а продукти, що містять більшу кількість калію і меншу кількість натрію, можуть знизити ризик серцевих захворювань за рахунок зниження артеріального тиску.

Вишня вважається продуктом з низьким глікемічним індексом, і вона містить клітковину — обидва фактори можуть позитивно впливати на рівень глюкози в крові. Недавнє дослідження показало, що споживання вишні пов’язане зі зниженням ризику метаболічних порушень, пов’язаних з діабетом 2 типу.

Клітковина регулює роботу кишківника і робить її регулярною та правильною. У вишень є суперздатність – проникати в організм через травний тракт майже відразу після того, як ви їх проковтнули.

Вадим Снігур