Далі – пряма мова сайту 24 ua:

– Не встиг катафалк з труною полеглого Захисника Олега Деміхова, доїхати до Ободівки, як у Тростянці, просто поруч із вулицею, котра стала останнім шляхом Захисника, вже розпочалося гучне святкування кінофестивалю, співорганізатором котрого був агрохолдинг МХП.

Танці, співи, радість, сміх, подарунки й смаколики – і це в той час, коли труну з українським солдатом ще не довезли з Тростянця до ободівського цвинтаря. Не погребувала взяти участь у святкуванні й очільниця громади – Людмила Червонецька.

Своє обурення з цього приводу публічно висловив місцевий громадський активіст Валерій Ратушний.

«В минулу суботу Ободівка хоронила свого героя-земляка, люди в траурі. В цей же час в Тростянці справляли гульки в парку. Цинізм і бахвальство в день трауру – ще годину тому Тростянець вклонявся захиснику, проводжав його в останню путь… Як дивляться на це дійство районна та обласна військові адміністрації? Осліпли? Чи не хочуть бачити? При любій владі таке кощунство було б невідкладно вивчене, а його організатори отримали б належну оцінку!» – не приховує емоцій Валерій Ратушний.

На думку громадського активіста, проведення свята в день трауру є політичною диверсією, яка потребує реагування з боку військової адміністрації.

Як там оцінять дії організаторів недоречного святкування і, зокрема, Тростянецької селищної голови Людмили Червонецької – покаже час.