В адміністрації російського диктатора Володимира Путіна намагалися домовитися з ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним, але він відмовився приймати умови Кремля.

Про це повідомляють російські телеграм-канали, “Важные истории”

“Кремль учора намагався домовитися з Пригожиним. Йому телефонували з АП (не Путін) і пропонували дати задню, а всі його повідомлення пояснити зломом і підробкою голосу”.

Про це російським ЗМІ розповіло джерело, близьке до адміністрації Путіна.

За словами джерела, після того як Пригожин відмовився приймати умови адміністрації Путін дав команду порушити проти нього кримінальну справу і розібратися по-жорсткому.

Після перших повідомлень Пригожина у кількох російських провладних телеграм-каналах почали з’являтися повідомлення про те, що насправді всі заяви ватажка вагнерівців – “фейк” і “результат злому”.

Увечері 23 червня ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах найманців. За його словами, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців.

25 тисяч найманців Пригожина нібито йдуть “відновлювати справедливість”. Водночас він просить не називати це “військовим переворотом”. Пригожин додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви, як пишуть ЗМІ, облаштовують блокпости.

Російський президент Володимир Путін в екстреному зверенні заявив, що Росія веде “боротьбу за виживання”, і в країні намагаються “організувати заколот”.