Театр бере участь у Проєкті “Запровадження послуги аудіоопису для осіб з порушенням зору в обласних театрах Вінниці, Рівного та Хмельницького” за підтримки Українського Культурного Фонду “Культура без бар’єрів”. Автор та керівник проєкту Любомир Покотило.

Реалізація проєкту допоможе підвищити інформаційну доступність театрів та розширити глядацьку аудиторію.

Першою виставою у проєкті стане пісня наяву та у снах “KVITKA”

Квітка Цісик є прикладом не лише відданого служіння мистецтву, але й мужності. Пересилюючи неймовірний фізичний біль, записала диски улюблених українських пісень, щоб її голос лунав у такій далекій і такій близькій Україні.

Лікарі прогнозували три місяці життя, а Всевишній подарував 7 років – і вічне життя у пісні!

Її голос порівнюють з голосом скрипки. Виняткове колоратурне сопрано, що лине з самого серця, з глибини душі, наділене якоюсь магічною силою, здатною заворожувати і не залишати байдужих. Кажуть, що Квітка відчула українців краще, ніж самі українці відчувають себе. Квітка таки повернулася в Україну!

 

Отож, 28 червня о 18.00 спільно з автором і керівником Проєкту, акторами та працівниками театру приймаємо перших глядачів з ПОГ “Вінницьке УВП УТОС”, яким буде запропоновано апарат для аудіоопису і, відповідно, коментар до вистави.

Будьмо ближчими один до одного. Світом править не лише Краса, але й Чуйність!

Будьмо! Живімо! Творімо! Слава й уклін ЗСУ та всім, хто боронить кожний наш день!