Колись ми в честь героїв – дітей, які партизанили, допомагали підпіллю, і були закатовані рашистами,

називали свої класи.

Наш був названий в честь Валі Котика. Він був закатований фашистами.  Юний герой був з Шепетівки. Це Поділля, Хмельниччина.

Хіба хтось із нас міг уявити, що ми ще побачимо на своєму віку таких же підлітків – закатованих фашистами сьогодення – рашистами?! У час високих технологій і начеб то великої моральності?!(((

На цей раз у Бердянську підлітки

Тигран Оганесян та Микита Ханганов – друзі з окупованого Бердянська, яких у вересні 2022 викрали росіяни та звинуватили у тероризмі, тримали в ізоляторі та піддавали тортурам.

Іх навіть із Європарламенту просили віддати в Україну, але рашисти відпустили «під нагляд». Видно боялись міжнародного розголосу про знущання над дітьми… Але навіть ці всі тортури не змогли зламати дух свободи цих хлопчиків. Ймовірно смерть юних патріотів з перестрілкою інсценувала ФСБ. Багато знали і могли…

– Це все! Це смерть…І Слава Україні!  – Ковтаючи  сльози повторить кожен із нас прощальні  слова цих хлопчаків із того прощального відео!

І у відповідь їм вже на небеса «Героям слава»лунатиме з десятків мільйонів вуст!

Щоб знати було, якою ціною даватиметься нам  такий невбережений мир через довіру до каїнів! Щоб знати…

Маріє, я пригадую твою розповідь за місяць до повномасштабної війни, коли ви з чоловіком, також атовцем, переїхали до Бердянська жити.

Як ти розповідала, що в дитсадочку виховательки в штики сприймали побажання розмовляти з донькою українською! Як те саме в магазинах, всюди!!!

Ось тепер кров’ю дітей! ДІТЕЙ, ти Бердянськ і ми, українці, змиваємо брехню про вічну дружбу з нашої історії і культури. І ту «какую разніцу»…і про «братній народ»…

Ще не завершилась війна, але вже є однозначний результат – рф і Україна більше ніколи не будуть дружніми державами, навіть через століття росіяни і українці не будуть братніми народами!

Бо безневинна кров дітей, пролита зараз на їхній, а не на вашій землі, карателі,  стане морем люті на віки. Вони захищали свою землю і впали за неї своїми юними тільцями… А ви прийшли вбивати їх сво…

Але є ще одна згадка з минулого про ту саму Шепетівку. Колись там жила головна яничарка, права рука Путлера, Валька Півстакана. Яка через збіговисько нелюдів узаконила цю війну і поставила печать смерті на нас усіх! І на цих дітей!

Будьте ви прокляті, зрадники-манкурти, всі хто вибрав зло! Горіти вам в пеклі!

Вічна слава українським дітям, всім, що загинули від рук окупанта в боротьбі за Україну.

Тетяна Редько