Як стало відомо ЗМІ, переговори з Пригожиним насправді проводив не Лукашенко. Переконував директора “Вагнера” колишній охоронець Путіна, а нині губернатор Тульської області Олексій Дюмін.

За однією із версій так званих воєнкорів заколот організував сам Путін. Йому це було потрібно, щоб вирішитицілий ряд проблемних внутрішніх та зовнішніх питань. Найголовніша з них затягування війни через неефективність збройних сил Росії.

На мокшанських болотах вже добряче підгарає, тому когось по-крупному треба палити, щоб переводити стрілки. Очевидно, стрілочниками стануть Шойгу та Герасимов. Після відмови власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина від походу на Москву і “спроби державного перевороту”, російські телеграм-канали обговорюють, що Кремль міг пообіцяти за це звільнення міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

“Z-пропагандисти” вже почали шукати заміну Шойгу. На їхню думку, новим міністром оборони РФ стане колишній охоронець Путіна, а нині губернатор Тульської області Олексій Дюмін.

Адже, як з”ясували ЗМІ, саме Дюмін виїжджав на переговори з Пригожиним, і зміг з ним домовитися, щоб той припинив свій бунт.

Хча пресслужба Тульської області назвала “недостовірними” повідомлення про те, що губернатор Олексій Дюмін брав участь у переговорах із Пригожиним.

У Мережі припускають, що сам Дюмін поки не хоче привертати до себе зайвої уваги. Також Дюмін нібито боїться, що його вважатимуть новим наступником Путіна, а в умовах боротьби між “вежами Кремля” така слава є дуже небезпечною.

Олексій Дюмін охоронцем президента РФ був з 1999 по 2007 роки. Коли російський уряд очолив Путін, Дюмін став його особистим ад’ютантом, проте цей факт згодом заперечував.

У 2012 році Олексій Дюмін призначений заступником начальника управління Служби безпеки президента Росії ФСО Росії. 2014 року призначений заступником начальника ГРУ.

Із 2015 року – начальник Головного штабу Сухопутних військ – перший заступник головнокомандувача Сухопутних військ. Цього ж року йому було присвоєно звання генерал-лейтенанта та призначено заступником міністра оборони Шойгу.

2016 року Путін призначив Олексія Дюміна виконувачем обов’язків губернатора Тульської області.

Дюмін є підсанкційною особою в багатьох країнах світу за підтримку військової агресії РФ проти України.

Щодо зовнішніх проблемних питань воєнного злочинця Путіна, то він хотів цим “заколотом” покази світові, що замість нього може прийти до влади в Росії ось такий Пригожин. І цей новий очільник Кремля буде набагато небезпечніший теперішнього диктатора. На багатьох світових лідерів, як підкреслюють аналітики, це подіяло.

Василь Головко