Їх підозрюють у тому, що чоловіки ввозили автомобілі, як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України. Шукали покупців та продавали. Гроші йшли на рахунки фонду, яким керує один із підозрюваних.

— За даними слідства, підозрюваний разом з братом організували продаж транспортних засобів, ввезених на територію України як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України, — зазначають у пресслужбі обласної прокуратури.

— З цією метою підозрювані, використовуючи Інтернет платформи для продажу автомобілів здійснювали пошук покупців та продавали їм автомобілі, отримуючи прибуток під виглядом сплати благодійних внесків на банківський рахунок Благодійного Фонду, який очолював один із  правопорушників, із цільовим призначенням «Благодійна допомога».

У поліції Вінницької області коментують це так:

— За матеріалами досудового розслідування встановлено, що 35-річний засновник благодійного фонду разом з братом налагодив системне ввезення до України з-за кордону автомобілів на особливих умовах під виглядом адресної гуманітарної допомоги для ЗСУ. Отримавши транспортні засоби, фігуранти організовували їх ремонт та фарбування. Надалі, використовуючи інтернет платформи з купівлі-продажу автомобілів, зловмисники підшукували клієнтів, які були готові придбати позашляховики для військових, з подальшим оформленням фіктивних документів, що могли б засвідчити їх фактичну передачу, — підкреслюють у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Покупець мав перерахувати кошти за автівку на розрахунковий рахунок благодійної організації з обов’язковим зазначенням призначення платежу — «Благодійна допомога». Після отримання коштів, обидві сторони підписували акт приймання передачі адресної благодійної допомоги військовослужбовцям ЗСУ.

Як коментують нам хмільничани, інші волонтери,  які знали цих братів, часом пересікались

у справах, в тому числі і волонтерських, ніколи не могли б подумати, що ті здатні на таке.

Що винесе суд, чи будуть доведені більш аніж серйозні звинувачення пред’явленого мародерства, відслідковуємо разом.

Андрій Власенко