Українці можуть отримати не лише гуманітарну допомогу, а й фінансову. Стартував прийом заявок на екстрену виплату 6600 грн.

Як повідомляє видання “На пенсії”, отримати гроші зможуть українці, які постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС.

Подати заявку на отримання грошових виплат від ООН можна навіть якщо вони вже отримували виплати від ООН у період до березня 2023 року. При цьому оформити допомогу можна у будь-якому регіоні, куди люди вимушено переїхали.

Грошову допомогу у розмірі 6600 грн можуть отримати люди із вразливих категорій:

-сім’ї, які мають лише одного з батьків (або батька, або матір) з однією дитиною або декількома дітьми молодше 18 років або зі старими (55 років і старше).
– сім’ї, які очолює одинока/кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років.
– сім’ї з однією або декількома особами з особливими потребами: інвалідність, хронічні захворювання. Список не обмежується лише цими критеріями особливих потреб.
– прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Йдеться про вразливі категорії з числа переселенців, які перемістилися в безпечніші регіони після 24 лютого 2022 року, а також тих, хто не переміщався, але постраждав через бойові дії в таких областях:

Дніпропетровська,
Полтавська,
Одеська,
Запорізька,
Кіровоградська,
Черкаська,
Харківська,
Чернігівська,
Сумська,
Миколаївська,
Вінниця

А ще право на виплату 6600 грн на особу мають українці, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через військові дії після 24 лютого 2022 року.

У Вінницькій області можна подати заявку на грошову допомогу за адресою: м. Вінниця. вул. Космонавтів 30, приміщення ЦНАПу, вул. Замостянська, 7. Графік: Пн – Пт 09:00-16:00. Запис у чергу відбувається у форматі “живої” черги. Розклад роботи мобільних груп у Вінницькій області можна відстежувати у телеграм-каналі: https://t.me/unhcr_help_vinnitsia