Чергова чорна неділя для нашої громади, яка назавжди увійшла в історію нашого краю. Знову повернувся на щиті до рідної домівки Герой, який загинув внаслідок військової агресії кацапських виродків.  Невимовна біль, лють, ненависть до ворога, за те, що ми втрачаємо найкращих синів та доньок України.

Учора 25.06.2023 року  Гайсинська громада провела  в останню дорогу нашого земляка НЕКРУТА РОМАНА ВІКТОРОВИЧА, 07.11.1981 року народження, люблячого сина та батька, коханого чоловіка, молодшого брата, якому б ще жити та жити, та обставини склалися інакше ..

РОМАН ВІКТОРОВИЧ  народився в с. Мелешків, в гарній, працьовитій, дружній сім’ї, де зростало ще два старших брата. В рідному селі закінчив дев’ять класів, а атестат про загальну середню освіту отримав у Кіблицькій школі.  Після закінчення школи відслужив строкову службу, після чого підписав контракт з в/ч А0707 з грудня 2004 по 2015 рік. Згодом перевівся у в/ч А3821 і там ще прослужив рік. Наш захисник був учасником бойових дій на Сході України, брав участь в АТО(ООС). Він був справжнім патріотом,  вірним сином своєї неньки України, тому за зразкову службу його відзначили трьома нагородами.

Роман мав вищу освіту, закінчивши Уманський державний аграрний університет за спеціальністю ” Агрономія”.  Працював в ТОВ “ПК” Зоря Поділля ” аграномом. Воїн був людиною веселої вдачі, хорошим спеціалістом, надійним другом, справедливим, чесним, мужнім.Разом з дружиною виховували двох донечок, будували плани на майбутнє.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських найманців, не вагаючись, Роман Некрут став на захист рідної землі. Разом з побратимами з 35-тої окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, боронив нашу землю на Миколаївщині від ненависного ворога. Та не судилося дожити до омріяної Перемоги. 14.03.2022 року, НЕКРУТ РОМАН ВІКТОРОВИЧ, під час бойових дій на Миколаївщині, пропав безвісти.  Рік і три місяці родина чекала звістки про свого Романа, в надії що він повернеться живий та здоровий. Але  всі сподівання обірвалися, чорною смутою…

Після пророблених кількох тестів ДНКа, стало відомо, що, сержант, начальник радіостанції радіовзводу центру зв’язку тилового пункту управління польового вузла зв’язку військової частини А0216, РОМАН ВІКТОРОВИЧ НЕКРУТ,  загинув 14 березня 2022 року поблизу н.п. Червоне Миколаївської області, під час виконання бойових завдань, отримавши поранення несумісні з життям.  Тепер йому назавжди 40 років….

В нашого Героя залишилася родина: мати – Галина Терентіївна, дружина- Вікторія Юріївна, доньки- Вероніка 2008 р.н. та Святослава -2013 р.н., два старших брати – Сергій, Василь, який також на сьогоднішній день боронить нашу землю в лавах ЗСУ на Донецькому напрямку.

Немає слів, аби втішити згорьовану марними сподіваннями рідню. Його зовсім юні донечки осиротіли, і їх татусь ніколи не відведе їх під вінець, а лише благословлятиме і оберігатиме Янголом  з Небес…

Міський голова Анатолій Гук висловив співчуття рідним і близьким від жителів усієї Гайсинської громади, від колективу міської ради, виконавчого комітету та депутатського корпусу,  розділивши горе та безмежну скорботу разом членами родини захисника.

Ми низько схиляємо голови у глибокій вдячності за наш мир та спокій, перед спочилим воїном  РОМАНОМ НЕКРУТОМ та всіма полеглими захисниками та захисницями.

Ми неодмінно переможемо агресора, і помстимося за кожного і кожну, хто пролив кров за територіальну цілісність нашої держави.

Ми споконвіку не забудемо  подвиг бійців та бійчинь для прийдешніх поколінь!

Герої не вмирають!

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИМ ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ!

Слава Україні!

Гайсинська ТГ