Щороку на Міжнародному фестивалі звичаєвої культури «Живий Вогонь» видобування іскри методом тертя приурочували святу Купала. Наші предки вважали вогонь, видобутий таким шляхом, священним. Його використовували для очищення оселі від злих духів.

В давні часи, коли відбувались воєнні дії, люди звертались до сили вогню, щоб підсилити енергію воїнів та прискорити перемогу над ворогом. Цьогоріч, тема очищення нашої землі неабияк актуальна! Тому, на фестивалі, ми знову зберемось, щоб роздобути «живий вогонь» і направити його потужну силу на знищення ворога і здобуття нашої перемоги.

1 липня у Вінниці на території Креативного простору ВОЦК «Щедрик» за адресою вул. Ботанічна, 15 відбудеться Благодійний ХІІІ Міжнародний фестиваль звичаєвої культури “Живий Вогонь”.

У програмі фестивалю: ⠀

15.00 – 19.00 національно-патріотичний концерт за участю найкращих вокалістів і танцювальних колективів. Яскраві постановки, чудові голоси!

18.30 – 19.30 показові виступи козацьких колективів та бойових мистецтв. Дух стародавніх і сучасних воїнів об’єднається заради перемоги.

19.30 – 21.30 рок-концерт: – Дмитро Андрієць – Заслужений артист України – Рок-гурт «Не лізь, бо вб’є!» – Хедлайнер — гурт «SPIV BRATIV» з хітом «Москва згоріла і втонула»

21.30 – 22.00 запалення «живого вогню перемоги» – головна подія фестивалю! Під час фестивалю працюватимуть локації військових реконструкторів, пластунів, козаків.

Гості зможуть ознайомитись з національними традиціями на локаціях народних майстрів, взяти участь у майстер-класах та скуштувати страви козацької кухні. Розваг буде вдосталь для дорослих і малих!

Вхід на фестиваль безкоштовний!

Благодійні квитки у фан-зону на вечірній рок-концерт – 200 грн. Придбати онлайн тут

Зібрані під час фестивалю кошти підуть на потреби 14 Штурмової бригади НГУ «Червона Калина», також відомої як Калинівська! Організатор фестивалю — КТ «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна». Захід відбуватиметься за сприяння Вінницької ОВА та за підтримки Управління культури та креативних індустрій.

Джерело: kupalofest.org