Люди із села Уладівське та вінницькі фронтовики, що добиваються виділення 91  земельної ділянки для учасників АТО, в такий спосіб висловили свій протест проти зволікання влади та керівництва    Уладово-Люлинецької дослідно-селекційної станції.

– Я за тебе воював, падло! А ти мене колесами давиш! – ось такі гарячі суперечки тривали на пішохідному переході в Корделівці під час акції земельного протесту фронтовиків.

Бо одні водії терпляче чекали, поки АТОвці мітингують. Інші не зважали на жодні заслуги фронтовиків та  проривались через блокаду…  І радили йти н Київ із вирішенням своїх проблем!

–  Ми не хотіли переривати трасу, але нас довели вже до краю обурення. Бо ми чесно відвоювали в АТО і  прийшли додому… Я лише 4 місяці тому був на війні! А тут таке… Брешуть за землю прямо в очі!  Є хлопці, які вже третій рік не можуть свою землю отримати,  яку нам гарантувала держава. Що це робиться? Там же в Києві в головних кабінетах країни стільки вінничан? Невже вони не знають, як тут на місцях саботуються рішення влади?, – зазначив організатор акції протесту АТОвець Олег Оводов «Овод».

Водночас, керівництво Національною Академією Аграрних наук зазначає, що це «особливо цінні землі, які передбачення для дослідів та експериментів в сільському господарстві… І роздавати їх не можна!»

Водночас, фронтовики вже знайшли серед орендаторів та суборендаторів землі дослідної станції «своїх», «блатних» і «впливових», які за їхніми словами працюють за «схемою»… А тому громада АТОвців та їхніх матерів планують продовжити боротьбу за родючі гектари поблизу Уладівського на Калинівщині.