На Віче ставили депутатам від фракцій, які це зробили, УСГ та «Батьківщини», запитання:

– Чому вони міжусобчиком зняли голову Галину Лошак, яку обирали люди громади СВОЇМ голосуванням?

– Чому вони наплювали в душу кожному жителю та забрали право вибору в людей, яке їм гарантує Конституція України?

– Якщо це була воля народу, то чому ніхто не консультувався з ним?

Чи зібрали ці путчисти хоча б раз таке віче?

– Чому їм такою ненависною була патріотична і проукраїнська голова?

Адже, щоб зняти з посади голову Галину Лошак, більше року колотили цими фракціями і вигнали звідти найшанованіших та найпатріотичніших П‘ЯТЬОХ депутатів, які не йшли на поводку у змовників? В першу чергу священника ПЦУ! І з «Української стратегії Гройсмана». Вам це нічого не підказує?

– Може тому, щоб виконати укази ворожих сил і привести до влади адептів руского міра?!

Люди запитували Лесю Ларіонову, яка тепер як секретар буде виконувати обов’язки голови, що від «Батьківщини» затіяла цей переворот, як вона буде людям в очі дивитись?

Як? Коли її як яру прихильницю Московського патріархату люди виганяли з поховань воїнів ЗСУ?

Як? Коли її чоловік Д. Ларіонов зараз під слідством за підозрою у взяті хабаря?

Як відомо, керівники ТГ та старостат сіл в знак протесту проти рішення сесії Оратівської ТГ пішли у безоплатну відпустку.

Далі люди, які зібрались на Віче, вирішили перекрити дорогу та вимагали вийти до них депутатів-путчистів та Л. Ларіонову, депутата Вінницької облради Шевчука, який підтримав цей переворот. Щоб пояснили, з якою метою вони в цей час війни такий переворот затіяли?

І як тепер будуть управляти громадою?

Галина Лошак попросила старостат та працівників ТГ вийти на роботу, щоб забезпечити нормальне існування громади. Подякувала всім за підтримку. Пообіцяла повернутись, відстоювати в суді своє право надане жителями громади, які більшістю голосів її обрали.

До цього воїни з передової звернулись до депутатів-путчистів негайно припинити цей цирк і служити Україні, громаді, а не кланам та «рускому міру», не підігрувати окупантам!

Як бачите, Оратовом штормить. І це одна із перших громад в Україні яка показала прогалини нового законодавства – імперативного мандату. Як бачите, це може перерости в диктатуру недобросовісних лідерів партій. І замовні міжусобчики, де воля народу, виборця нічого не означає.

І так потенційно можуть колотити кожною громадою.

Бо кому війна, а кому… ось це що споглядаємо в тилу.

Андрій Власенко