На тлі нагнітання теми можливої рашистської диверсії на ЗАЕС головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зробив заяву для журналістів. Він риторично запитав: “Ну що, здаватися?”

Збройні сили України роблять свою роботу і рішуче налаштовані на звільнення територій, сказав також головком іноземним журналістам. І ніякі ядерні погрози країни-терориста Росії не зупинять Збройні сили України від звільнення своїх територій. Не треба нічого боятися. Здаватися ніхто не збирається.

Як стало відомо, в інтерв’ю The Washington Post американські журналісти вказали, що загроза застосування ядерної зброї з боку Росії – один з найгірших сценаріїв, які змушений розглядати Залужний. До того ж президент Зеленський попередив про ризик підриву окупантами Запорізької АЕС. Звертає увагу на таку можливість і ГУР.

У відповідь головком ЗСУ сказав, що ядерні погрози РФ його не зупинять. ЗСУ продовжують робити свою роботу і не збираються здаватися.

“Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: “Бійтеся ядерного удару”. Ну що нам, здаватися?”- підкреслив Валерій Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав, що армії вдалося перехопити ініціативу в окупантів Росії на полі бою. Українські війська рухаються вперед. Ворог мінує місцевість, чинить потужний опір і несе великі втрати.

Стосовно темпів контрнаступу, то Валерій Залужний жорстко відповів нетерплячим, що це не шоу. І те, що малюється на папері, зовсім не таке, як в реальному бою, де все пахне смертями та каліцтвами.

Василь Головко