Через цю свою путінську жуйку прем’єру можуть дати прізвисько Орбіт

В принципі, нічого несподіваного. Віктор Орбан закликав Єврокомісію не надавати Україні фінансову підтримку. Так, він виступив проти плану Єврокомісії щодо надання Україні додаткових 50 млрд євро. Таку заяву Орбан зробив під час виступу в ефірі державного радіо, пише Reuters.

“Ясно одне, ми, угорці, не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні близько 70 мільярдів євро”, – сказав угорський прем’єр.

За його словами, Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього спільного кредиту європейських країн.

Нагадаємо, що згадані 50 мільярдів мали надатися за умови, якщо Україна проведе реформи щодо поліпшення верховенства права та боротьби з корупцією.

Цікаво, що пізніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який заблокував макрофінансову допомогу від ЄС для України, вирішив виправдатися. Він не знайшов нічого кращого, ніж просто заявити, що це все нібито “фейк”. Як і заведено у всіх путіністів – з хворої голови на здорову…