Заколот Пригожина показав, що режим слабкий і не в змозі ефективно захистити себе від збройної атаки зсередини. Один з лідерів опозиційної путінському режиму російської еміграції Ходорковський визнав, що звалити режим можна тільки силою.

У російської політичної еміграції має бути якась спільна справа, яка виправдає сенс її існування. І цією справою не можуть бути нескінченні форуми і конгреси, представництво “хороших росіян” перед Заходом. Все це приємно і цікаво, але практично ні на що вплинути не може.

Останні події показали, що режим слабкий і не в змозі ефективно захистити себе від збройної атаки зсередини, з боку потужної повстанської армії. Диктатурі здатні протистояти тільки озброєні люди.

Формування російської повстанської армії для визвольного походу в Росію могло б стати головною спільною справою російської еміграції.

Зараз існує кілька проектів підтримки збройного опору, з яких я виділив би цивільну раду, як найбільш продуманий і прозорий. Наступний крок – створення повстанської армії для походу за свободою “На Москву!”, на підтримку якої могли б вкласти сили і кошти лідери та активісти політичної еміграції, зазначив Ходорковський.

Костянтин Мішин