Крім того, в місті великі проблеми з медициною, через це багато жителів Маріуполя з хронічними захворюваннями не змогли пережити зиму.

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області з приходом російських загарбників зʼявилися всі елементи 90-х. У зруйнованому місті процвітає рекет і кришування, поширена і наркоторгівля.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів депутат Маріупольської міськради Дмитро Забавін. Він наголосив, що маріупольці продовжують виживати, натомість росіяни націоналізують ту нерухомість, що збереглася. І це не єдина проблема, з якою стикаються люди в окупованому Маріуполі.

“З’явилася проблема з виплатою заробітних плат звичайним робітникам, які виживають у цих складних умовах. У Маріуполі процвітає рекет і кришування. Спостерігаються усі елементи 90-х, які разом із російською окупацією з’явилися в Маріуполі. Процвітає наркоторгівля. Навіть бабусі, які продають на ринках помідори й огірки, які вони виростили, змушені платити або дільничним окупаційним, або бандитам. Ось сьогодні такі, на жаль, реалії в Маріуполі”, – уточнив Забавін.

“З медициною величезна проблема. Швидка просто не приїжджає на виклики людей, коли щось серйозне відбувається. Відповідно, багато людей із хронічними захворюваннями цю зиму просто не пережили”, – додав Забавін.

Наприкінці червня зʼявилася інформація, що російські окупанти почали перевіряти дітей в Маріуполі на “лояльність до України”. Також місцевих підлітків перевіряють на причетність до партизанського руху. Загалом, за даними Центру нацспротиву, в місті посилилися фільтраційні заходи. Крім того, окупаційні війська оголосили про мобілізацію місцевих жителів до російської армії.

Інформація уточнюється.