Вірніше її можна і навіть треба відкривати на десятках а може і тисячах місць у Вінниці. Але не на місці знесеного пам’ятника Шевченку. Бо є тисячі ТОМУ ЩО. Їх навіть не треба озвучувати, бо вони в серці кожного українця, хто любить свою Україну, свій народ, державу, де б вони не жили в Україні, Австралії чи США. Бо без української мови та культури, щоб хто не казав, незалежна Україна існувати не може. А тримається вона саме на українському Пророкові Шевченку.

Ви можете силою, хитрістю, підлістю, “розводняками”, стахом бути покусаними виставленими собаками-вовкодавами… чим там іще це зробити – але це буде ніщо інше як ГВАЛТУВАННЯ…

А гвалтування не пробачає ніхто – чекають просто часу відповіді… На площу може вийти активних протестуючих навіть може менше тисячі. Але мільйони тих хто не вийде – вас просто викреслять із списків друзів і соратників…

Ну хто вам порадив такий недолугий план, ХТО?

Я здогадуюсь, а може навіть не сповна, яка там замішана “гримуча” суміш. Але послухайте щирий і незаангажований висновок – це рішення не на користь ні Україні ні її владі, особливо тепер, ОДНОЗНАЧНО! Воно сіє не лише ненависть до влади, воно рясно засіває антисемітистські настрої.

Ось побачите – пройде час і наші потомки досліджуючи тему цього конфлікту однозначно знайдуть там слід ворожої розвідки. В принципі його знайшли вже журналісти досліджуючи особу що привезла у Вінницю таку ініціативу. Це і проживання у Києві в квартирі соратника Януковича Клименка, це і співпраця його із Російським оборонпромом це і дивна поява та лідерство серед батьків чи рідних загиблих…

І може навіть в когось була зовсім інша мета – але повірте, вас просто використали – використали вбитих горем батьків, вінницьку владу, викостали настрої інших національностей, особливо домінуючих у Вінниці, використали радикальну молодь, громадських активістів, пригрітих грандами та спонсорством… Всіх!

Якби я була ідеологом так званої 5-ї колони і поставила б за мету розхитати місто, область, країну, кращого пострілу в 10-ку аніж теми ПЕРШОГО ВИПАДКУ У СВІТІ ЗНЕСЕННЯ ПАМ.ЯТНИКА ШЕВЧЕНКУ і шукати не потрібно було б.

На цю тему можна розглалольствувати до безкінечності, а можна просто висловити останнє щире попередження не СТАВАЙТЕ ДЕМОНТАТОРАМИ ШЕВЧЕНКА, Почуйте всіх і спорудіть там на тій площі консолідуючий пам’ятник де був би Шевченко, Герої Небесної Сотні та АТО, всі загиблі за незалежність України, в тому числі єврейського народу, якщо хтось вважає що тут когось обділили. І це можливо!!! І я бачила такий пам’ятник! Якщо не підходить – можна вдосконалити…

А Вишню з честю можна поставити де завгодно! Лише не там. Ну це ж очевидно – потрібно чути народ!!!!! Ну не просто ж там вже готові йти стінка на стінку! І не просто видатні митці, громадські активісти і патріоти всієї України, світу вже сказали категоричне слово!

Як голова комісії з питань свободи слова Вінницької облради – надіслала рішення нашої комісії до міськради з проханням призупинити будівництво Вишні і розпочати діалог з громадою та виробити разом консолідуюче рішення. Забрати з центральної площі собак -вовкодавів, бо це нічого спільного з демократією немає.

Хочете – слухайте, хочете ні. Але у своїх висновках, як показував час я та наше видання рідко помилялись.

Тетяна Редько
заслужений журналіст України

Про результати круглого столу засідання громадських організацій із присутністю представників ОБСЄ читайте в матеріалі «Ні Покручу».