У разі неотримання показань лічильника до 5 числа включно, облгаз самостійно вказує обсяг спожитого газу.

“Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яка обслуговує майже все населення, пояснила, звідки в платіжках за газ беруться цифри “з повітря”.

Як повідомдяє прес-служба компанії, причиною некоректних нарахувань можуть бути невчасно передані показання лічильників. “Передача показань лічильника із запізненням, або їх не надання взагалі – одна з основних причин некоректних нарахувань у платіжках”, – зазначили в компанії.

Зазначається, що у випадку неотримання даних до 5 числа включно облгаз самостійно вказує обсяг споживання газу від клієнта (на рівні середнього споживання).

“Через це й бувають непорозуміння. Передавайте показання лічильника вчасно та бережіть власні час та нерви”, – йдеться у повідомленні.

Поки триває обліковий період, передавати показання лічильника можна користуючись сервісами ГК “Нафтогаз України” або своїм операторам ГРМ (міськ- або облгаз).

Споживачі “Нафтогазу” скаржаться на сторінці компанії в Facebook на те, що в особистому кабінеті приймаються показники лічильники лише з 27 по 30 число поточного місяця.

“Сайт показники не приймає після 30 числа: “Пишіть актуальну провірену інформацію”. Я раніше подавав показники 1-5 числа. А у вас на сайті тепер пише 27-30 число. Далі форма заблокована”, – пише споживач газу Андрій.

“Не можу передати показники, пише що, їх потрібно передавати з 28 по 30 число” – пише Олена.

Також споживачі повідомляють, що навіть за вчасно переданих показників, отримують досить дивні платіжки.

В “Нафтогазі” в таких випадках просять споживача повідомити його особистий рахунок для з’ясування деталей і обіцяють виправити несправність, що робить процес передачі не зручним для українців.