Вінницькі правоохоронці знайшли та повернули додому чотирьох дітей, які 4 липня залишили свої домівки у Могилів-Подільському, Тульчинському, Вінницькому та Жмеринському районах.

Увечорі мама заявила про зникнення її 11-річного сина Іллі, який пішов до магазину за морозивом по обіді й не повернувся додому. Хлопець не мав при собі мобільного телефону й рідні не могли його знайти.

На пошуки Іллі орієнтували увесь особовий склад Тульчинського райвідділу поліції, слідчо-оперативну групу та групи реагування патрульної поліції. Завдяки інформації місцевих жителів, які бачили хлопця, вже за 40 хвилин пошуку поліцейські встановили місце перебування малолітнього, – інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

За 10-річним Іваном із Ямполя Могилів-Подільського району рідні кинулись пізно увечорі. О 21:20 мати хлопчика пояснила, що близько 16:00 у неї із сином виник конфлікт. Після цього він пішов з дому та не повернувся.

Поліцейські Відділення поліції № 1 Могилів-Подільського райвідділу поліції за 30 хвилин розшукали Івана у міському парку і повернули додому.


Цього ж вечора близько 23:00 до Жмеринського районного відділу поліції звернувся батько 16-річного Володимира. Чоловік повідомив, що його син поїхав кататись на велосипеді і мав би повернутись додому до 22:00. Зв'язок із хлопцем був відсутній.

Поліцейські задіяли усі можливі оперативно-розшукові заходи: орієнтували групи швидкого реагування, зібрали на пошуки особовий склад підрозділу. Завдяки злагодженій роботі поліцейських за годину Володимира розшукали і повернули додому до батьків. Хлопець був за 15 км від дому, а його мобільний розрядився. Як пояснив неповнолітній, він провів свого товариша і повертався до Жмеринки. Обіцяв надалі бути більш відповідальним та не хвилювати батьків.

Про зникнення 14-річного племінника Олексія повідомила жителька міста Гнівань Вінницького району. Хлопець гостював у заявниці та її чоловіка, а потім зник. Як з’ясували працівники Відділення поліції № 2 Вінницького райуправління поліції, неповнолітній без попередження поїхав до знайомих у Брацлав Тульчинського району.

З дітьми ювенальні поліцейські провели профілактичні бесіди, для уникнення подібних ситуацій надалі, та пояснили, які загрози можуть їх підстерігати через таку поведінку.