Нагадаємо про трагічну ДТП, яка сталась у серпні 2020 року білим днем у центрі міста на Соборній, поблизу магазину “Українські суверніри”. 18-річна Настя Потапова (на фото) переходила дорогу по пішохідному переходу. Водій “Лексуса”, 33-річний вінничанин П., не справився із керуванням, не зменшив швидкість і здійснив наїзд на дівчину. Лікарі діагностували у Насті перелом кісток черепа, забій внутрішніх органів, перелом ребра. Від отриманих травм постраждала впала у кому і померла. Молоде життя обірвалось на старті…

А далі — три роки слідства, три роки судів… І втрачене здоров’я у батьків Насті Потапової… Ст. 286 ч.2 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого) — передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

У травні цього року Вінницький міський суд виніс вирок водієві П. За вбивство Анастасії Потапової він отримав 6 років позбавлення волі. Але за грати не потрапив! Правдами і неправдами замість цього він надів солдатську форму і пішов служити у  Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону, який вінничани і досі називають “військовим санаторієм”. Тобто,  П. опинився не у тюрмі, а у санаторії!

Далі була апеляція… 19 червня Вінницький апеляційний суд прийняв рішення по справі про загибель під колесами “Лексуса” 18-річної  Анастасії Потапової (127/23891/20). Апеляційний суд відклав розгляд цієї резонансної справи аж до звільнення П. із лав Збройних Сил України.

Несподівано! І нестерпно боляче для згорьованих батьків Анастасії Потапової. Адже фактично вбивця їхньої доньки уникнув покарання.

Поки що уникнув…

На фото з архіву — 18-літня Анастасія Потапова