У Румунії відкрито рух через найдовший міст над Дунаєм. Його довжина – 1,9 км, а величезні анкерні троси, що підтримують конструкцію, складаються зі сталевих тросів загальною довжиною 81 тис. км

Завдяки мосту Румунія стала ближчою до мешканців півдня України, зокрема, Одеської та Вінницької областей.

Підвісний міст Бреїла, найбільший у Румунії, відкрили для транспорту. Міст перетинає Дунай та з’єднує повіти Бреїла і Тулча. Про це повідомили у державній дорожній адміністрації Румунії.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Міст Бреїла є найвищою спорудою в Румунії та найдорожчою інфраструктурною спорудою, проведеною в країні за останні 30 років. Роботи коштували приблизно €363 млн, які були виділені з Європейського фонду регіонального розвитку.

Міст розрахований на 120-річний термін служби, перші 5 років плата за проїзд буде відсутня.
Дві вежі мосту досягають висоти 192 метри.
Переправа через Дунай у перші роки буде безплатною та спочатку лише вдень, бо вночі робітники розбиратимуть будівельні риштування. Дорога, що йде від мосту, буде з’єднана зі швидкісною автомагістраллю Галац-Бреїла.

З технічного погляду міст має дві смуги руху в кожну сторону. Новий міст пов’язує південний схід Румунії та дельту Дунаю і є важливим як з точки зору туристичного потоку, так і для сполучення з Україною. Завдяки мосту Румунія стала ближчою до мешканців півдня Одещини. Відстань до мосту 100 км. В перспективі він значно скоротить відстань до Румунії та до Болгарії і для жителів Вінницької області. Завершення будівництва мосту Ямпіль – Косеуць дає вихід вінничанам та всім українцям на трасу Кишинів – Галац.

Василь Головко