Колишній директор ЦРУ Девід Петреус заявив, що влада США повинна посилити тиск на російську владу, яка вже стоїть перед низкою економічних і військових проблем.

Про це він заявив під час свого інтервʼю CNN. Петреус зазначив, що російський диктатор Путін уже перебуває у складній ситуації.

“Путін перебуває в дуже-дуже складній ситуації” з огляду на спробу заколоту групи “Вагнера” й економічні санкції, тому Сполучені Штати “повинні продовжувати закручувати гайки”, – заявив ексдиректор ЦРУ.

Він також зазначив, що Росія “проливає багато крові на полі бою та зазнає значних втрат в економіці, в тилу”.

“Все не так погано, як багато хто з нас сподівався. Проте проблеми в тилу в них є”, – сказав генерал. Петреус заявив, що російський ринок уже покинули понад тисячу великих західних компаній, серед яких нафтовидобувні. Також Росія страждає від зростання дефіциту бюджету та значного скорочення торгівлі з Європою.


Ексдиректор ЦРУ зазначив, що для путінського режиму серйозною проблемою став відтік кваліфікованих кадрів. "Вони втратили сотні тисяч своїх найкращих і найрозумніших – тих, хто більше не хоче жити в країні, яка є світовим вигнанцем", – сказав Петреус. - Наразі треба посилити тиск на російську владу, зокрема мінімізувати шлях експорту технологій через треті країни, щоб Москва не могла обходити санкції.

"Це справжня гра в кішки-мишки. Вона вимагає величезної наполегливості та уваги до деталей… Ми повинні продовжувати дотримуватися цього – і я впевнений, що ми це зробимо", – підсумував він.

Петреус не один досвідчений розвідник, який вважає, що Росія наразі стоїть на межі початку громадянської війни.А посилення тиску на окупантів пришвидшить її початок.