«Пане Президент! До Вас звертається Володимир Гуменюк, батько Ігоря Гуменюка, вбитого 05.07.2023 року у приміщенні Шевченківського суду міста Києва!

Володимир Зеленський, звертаюся до Вас як до Гаранта Конституції, вжити всіх заходів щодо об’єктивного та неупередженого розслідування загибелі мого сина, так як у мене є великі сумніви щодо того, як це висвітлюється представниками влади та засобами масової інформації!

05.07.2023 року мого сина було доставлено із державної установи СІЗО під конвоєм до державної установи Шевченківської суд міста Києва, куди без ретельної перевірки пересічний громадянин пройти не може, де відбулося судове засідання по продовженню терміну тримання під вартою.

Що саме сталося після засідання???

Із виступу міністра Клименка перед журналістами про вибухи у суді він дізнався від жителів сусідніх будинків, а не своїх підлеглих, які конвоювали мого сина до суду. Як таке може бути???

Далі з його слів, син забарикадувався в туалеті в залі суду (???) звідки кинув вибухівку під ноги конвоїрам, та попри всіх вискочив надвір. Із туалету залу суду є прямий вихід надвір – це серйозно так є???

Далі надворі знаходився начальник караулу, який зробив постріл вверх, після чого мій син повернувся назад у приміщення, і знову зумів поміж всіма конвоїрами забігти вже у інше приміщення, у якому знову встиг чимось забарикадуватися??? Це також серйозно, чи міністр прямо в ефір каже неправду??? Що робила в цей час група конвоїрів, яка була в приміщенні, і зі слів міністра, ніхто з них не постраждав, коли мій син, який мав ріст менше 1,6 метра бігав між ними надворі і назад???

Після того КОРД почав штурм приміщення, де був мій син, і він знову кинув вибухівку, від якої сам загинув, а два кордівці легко поранені, бо їх врятували щити. Якщо від перших вибухів ніхто не загинув, то від чого загинув мій син??? Смерть була зразу, чи був важко поранений??? Якщо поранений то яка допомога була надана і чи надавалися взагалі???

У нас важкопоранених хлопців під пострілами з передової рятують, а в центрі Києва не змогли надати надати медичну допомогу моєму синові, якщо він був поранений??? Чи вбитий пострілами з автомата???

Звідки взялася вибухівка у приміщенні суду??? Міністр знову буде брехати що виготовив сам із вилучених у його камері пігулок від ліків та пачки від чаю, які знайшли там???

На даний час зареєстровано два кримінальні провадження – про спробу втечі з-під варти, та замах на життя співробітника правоохоронних органів.

‼️Я вимагаю відкриття ще одного – по факту умисного вбивства мого сина Ігоря!!!

Почитайте коментарі громадян під усіма новинами – ніхто не вірить у те, що там показують та показують представники влади, яку Ви, як Президент, очолюєте!!!

Прошу Вас вжити всіх необхідних заходів щодо цієї справи та чекаю на Вашу відповідь!!!

З повагою В.В.Гуменюк

07.07.2023 р.»

_____

Прошу побратимів та однодумців поширити дане звернення та підтримати батька!

Смерть Ігоря не робить його винним у всіх інкримінованих йому злочинах. Побратими мусять добитись справедливості.

Олег Тягнибок Андрій Іллєнко Yuriy Syrotyuk ВО “Свобода” Київ