«Упродовж першого півріччя 2023 року платники Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів 881,6 млн грн єдиного податку»,– повідомила під час зустрічі з представниками бізнесу в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

Щодо динаміки сплати єдиного податку, то у порівнянні з січнем-червнем 2022 року приріст становить 102,9 млн грн або 13,2 відсотка.

За словами посадовиці, у загальній сумі сплаченого за І півріччя 2023 року єдиного податку внесок фізичних осіб-спрощенців перевищив 605,8 млн грн або більш ніж 68,7 відсотків від загалу.

Тож Оксана Домерат подякувала малому та середньому бізнесу регіону за сумлінну сплату належних бюджету податкових платежів та принагідно нагадала, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується до бюджетів територіальних громад і є одним із найважливіших платежів. Наразі за обсягами формування дохідної частини місцевих бюджетів він є другим за розміром після податку на доходи фізичних осіб.

За інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області