Користувачі Twitter з синьою галочкою, які платять за просування свого контенту іншим користувачам, поширюють дезінформацію про війну РФ в Україні.

Про це пише BBC.

Зазначається, що у соцмережі нещодавно було опубліковано багато оманливих повідомлень щодо нещодавніх заворушень у Франції, проте один вірусний пост минулого тижня також був присвячений військовій допомозі США Україні.

У публікації був прикріплений скриншот, який виглядав як заголовок із сайту новин, разом із зображенням двох гвинтівок.

“Французьку поліцію обстріляли з американських гвинтівок, які, можливо, прийшли з України”, – йшлося у заголовку.

Крім того, кілька акаунтів Twitter із підписками Blue поділилися цією публікацією, яку переглянули понад мільйон разів.

BBC відстежила, що повідомлення походить з прокремлівських каналів у Telegram

Саме зображення, використане в дописі, з’явилося вперше у російському військовому блозі 2012 року про змагання зі стрільби на полігоні під Москвою.

Видання додає, що не змогло знайти жодної онлайн-статті з заголовком і зображенням, яке поширювалось у Twitter.

Також кілька облікових записів у Твіттері з синьою галочкою нещодавно поширили заяву про те, що Росія виявила в Україні “фабрики немовлят”.

Подібна ситуація трапилась наприкінці червня в центрі Краматорська на сході України в результаті російського ракетного обстрілу загинули вісім людей.

Одразу після атаки в дописі облікового запису з підпискою на Twitter Blue, який позиціонує себе як джерело новин, стверджувалося, що удар був завданий Україною помилково та влучив у військові казарми, де перебували війська НАТО та іноземні найманці.