Сам потерпілий судитись зі своїм кривдником не збирається, адже не вірить у справедливе правосуддя. Проте просить відповідні органи таки звернути увагу на поведінку мера.

– Я в політиці з 2001 року, входжу до партії “Батьківщина”. Маю нагороди за активну діяльність. Депутатом Ладижинської міської ради – вже друге скликання. З перших днів я став записувати на диктофон всі засідання, аби доносити правдиву інформацію до людей. Через це неодноразово отримував від мера погрози, він казав, що збере на мене компромат. Хоча ніякого закону я не порушував, адже аудіозаписи засідань ведуться у всіх міських радах і зберігаються в архіві, – каже Віталій Сутик. – Після того я докупив собі відеореєстратор і до цих пір транслюю сесії. Це, в першу чергу, вимога громади Ладижина, але дуже не подобається Валерію Коломєйцеву, бо за зйомки він вже мене обзивав мавпою та клоуном…

30 січня у Ладижині відбулась позачергова сесія міської ради. Питання, яке я ставив перед депутатами – це в статуті новоствореної лікарні не допустити закриття таких відділень як реанімація, інфекційне та пологове. У більшості випадків при відсутності цього сервісу в такому медпункті – смерть для клієнта. Але Валерій Коломєйцев порекомендував мені як представнику громади свій винахід. Зараз з цим ноу-хау буде логічно на пологи або в реанімацію приходити з мотузкою і милом. Тому що йому все одно. Уявіть собі, під час сесії він на всі мої зауваження вигукнув: “Так пойди повешься”. У відповідь я заявив, що не дочекається. Втім, досі образливо. Адже присутні сиділи і сміялись, ніхто не посмів заперечити меру, що в такому тоні спілкуватись не можна із людьми.

Сам Валерій Коломєйцев на відео із сесії свій вчинок пояснює тим, що нікому не дасть ним командувати. Аби почути більше деталей, ми йому зателефонували, проте апарат вимкнений. А у приймальні пояснили, що до березня мер перебуватиме у відпустці. Його заступники ситуацію коментувати відмовились. А ось співробітники місцевих ЗМІ у неофіційній розмові підтвердили, що між мером та депутатом вже давно скандали, і всі у місті звикли до них.

Готові вислухати інші точки зору на цю ситуацію.

Віталіна Володимирова