Це сталось за 3 дні до роковин трагедії. Така помста чекає кожного ката.

Станіслав Ржицький був командиром підводного човна «Краснодар», з якого окупанти запускали ракети «Калібр» з Чорного моря у липні минулого року по Вінниці.

42-річний Ржицький вирушив о 8 годині на ранкову пробіжку. Його підстеріг біля спорткомплексу невідомий, який вистрілив чотири рази у спину та груди, після чого втік з місця події.

Нагадуємо, рік тому, 14 липня стався перший в Україні зафіксований масовий теракт по цивільному населенню. Бо Будинок офіцерів, куди цілились ракети, був культурним центром. І там до війни встигли побувати з гастролями чи не всі російські зірки. На жаль, навіть путіністи.

Як відомо, ракетний удар по Вінниці стався 14 липня 2022 року о 10:45 за київським часом. Атака здійснена ЗС РФ під час повномасштабного вторгнення до України. За міжнародним законом є воєнним злочином за статтею про порушення методів та засобів ведення війни. Унаслідок атаки загинули 29 осіб, поранено 202. Цей день у Вінниці та області оголошено днем жалоби за загиблими.

Як відомо, тоді загинули діти, лікарі, студенти і студентки, військові.

І саме тоді почали говорити про створення українського «Легіону помсти» на зразок Ізраїльського «Моссаду».

Помститись за смерть брата обіцяв один із родичів загиблого. Говорив, що йому коштів вистачить найняти месника для ката…

Попереджав вбивць, що їх знайдуть. Так чи інакше, але точно, як і в першій спецоперації ізраїльських спецпризначенців, терориста вирахували і знищили напередодні роковин цього трагічного дня у Вінниці!

Наш народ вже навчений реагувати на такі факти прислів’ям:

«Кара знайшла ката»…

Ось що повідомляють російські ЗМІ:

В Краснодаре застрелили командира подлодки «Краснодар» капитана 2-го ранга Станислава Ржицкого, – сообщают ТАСС и Shot.

Украинские СМИ обвиняли его в обстреле Винницы ракетами «Калибр» с этого корабля 14 июля 2022 года. Тогда три крылатые ракеты ударили по центральной площади города, погибли 27 человек — студентка Александра Боровская, журналист Владимир Даценко, 4-летняя девочка с синдромом Дауна Лиза Дмитриева, 8-летний Кирилл Пьяхин, 7-летний Максим Жарий, трое врачей находившейся рядом клиники «Нейромед». сотрудники и пациенты клиники, посетители похорон в храме Георгия Победоносца, случайные прохожие и трое офицеров ВСУ.

ТАСС пишет о Ржицком как о замглавы горотдела по мобилизационной работе в Краснодаре. По данным Shot, подводника застрелили утром во время пробежки.

Близкий к силовикам таблоид Mash пишет, что основная версия следствия сейчас — «заказ из Украины». В базе «Миротворец» Ржицкий указан как бывший командир подлодки Черноморского флота и как непосредственный участник вторжения в Украину.

Тетяна Квасюк