США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшли касетні боєприпаси DPICM.

▶російська пропаганда роздмухує скандал з приводу касетних боєприпасів так само, як робила це з приводу боєприпасів зі збідненим ураном.

▶Єдина мета російської дезінформаційної кампанії проти касетних боєприпасів – знизити наступальний потенціал українських військ.

▶Потреба у наданні касетних боєприпасів Україні пов’язана з необхідністю прориву потужних польових фортифікацій рф на Донбасі та в Приазов’ї.

▶Касетні боєприпаси – це рішення, покликане дати західній військовій промисловості час на виготовлення звичайних боєприпасів, витрати яких Україною надзвичайно високі у контрнаступі.

▶Надані Силам оборони касетні боєприпаси забезпечать паритет, адже рф давно застосовує цей тип боєприпасів проти України.

▶Формального порушення міжнародних зобов’язань немає, адже Україна, США та рф не приєдналися до Конвенції з касетних боєприпасів 2008 року, яка забороняє їх застосування.

▶Боєприпаси DPICM безпечніші для довкілля, ніж російські аналоги, адже показник суббоєприпасів, які не вибухають одразу, нижче 2,35%, тим часом, коли у російських касетних боєприпасів він складає 30-40%.

▶Застосування російськими військами касетних боєприпасів у густонаселених містах України має ознаки воєнного злочину.

▶Україна взяла на себе зобов’язання не застосовувати отримані касетні боєприпаси у містах, а також на території рф.