Про це розповіли в парламенті Естонії.

Голова комісії із закордонних справ естонського парламенту назвав це послання неоднозначним. І розкритикував позицію альянсу щодо України. Воно може стати неправильним сигналом для Російської Федерації.

Свою думку висловив голова Комісії у закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон висловив у мікроблозі Twitter. Він назвав заяву, що прозвучала на саміті НАТО у Вільнюсі, неоднозначною.

“Послання НАТО Україні, на жаль, неоднозначне і може послужити невірним сигналом для Росії”, – написав він.

Як відомо, 11 липня розпочався дводенний саміт НАТО. Україна очікувала, що зможе отримати від союзників чіткі гарантії безпеки і рішення про її майбутнє в Альянсі.

Вчора Зеленський заявив, що отримав сигнал про наявність умов для отримання запрошення в НАТО. Однак, він назвав безпрецедентним і абсурдним те, що немає часових рамок і для запрошення, і для членства.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вони згодні прибрати вимогу про виконання Плану дії по членству для України, але запрошення країна отримає тільки після виконання всіх необхідних умов. Відомо, що сьогодні президент України планує зустрітися з американськими, канадськими, німецькими, британськими, нідерландськими, японськими та іншими партнерами.

Василь Головко