У Польщі вважають, що досягнутого на саміті НАТО рішення щодо України недостатньо. Втім, є сподівання, що українці зможуть доєднатися до Північноатлантичного альянсу за кілька років.

Про сказав президент Польщі Анджей Дуда на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

“На мою думку цього абсолютно недостатньо. Я сподіваюся, що за кілька років Україна стане повноцінним членом нашого Альянсу”, – заявив Дуда.

На думку президента Польщі, шлях зрозумілий після всіх ухвалених вчора союзниками рішень.

“Щодо графіка – дуже складно говорити, практично неможливо, з урахуванням того, що нам потрібна єдність при ухваленні рішення. Складно говорити про повноцінне членство України зараз. Але ми можемо вирішити, що Україна стане членом НАТО, не знаю, чи завтра. Це війна, а під час війни це членство неможливе, беручи до уваги статтю 5 і колективну оборону”, – підсумував Дуда.

Як уже повідомлялося, вчора у Вільнюсі стартував саміт НАТО під час якого союзники узгодили спільне комюніке, зокрема щодо бачення шляху України в Альянс. Попри очікування, наша країна не отримала прямого запрошення до НАТО. Як пояснив генсек НАТО Єнс Столтенберг Україна отримає запрошення тоді, коли “погодяться усі союзники і будуть виконані умови”. Але які саме він так і не уточнив.

Хоча, основну з них – ефективну боротьбу з корупцією, уже озвучували до цього.

Василь Головко