Шарій ще консультував, як знімати примусові відео зізнань з ними.  Шарій підозрюваний ще за однією кримінальною справою. Про це повідомляє СБУ.

Там він проходить разом із Шевцовим, екскерівником Він­ницької обласної поліції, якому лише тепер пред’явили підозру у держзраді.

Хоча «33-й» разом із «Автомайданом Він­ниччини» і нині покійною Таїсою Гайдою доводили, що вони завербовані зрадники, ще до повномасштабного вторгнення.

За версією слідст­ва, Шарій допомагав ФСБ робити постановочні відео з допитом українських військових — СБУ.

«Зокрема Шарій особисто підказував фсб, як правильно знімати допит і які запитання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи із нього «невигідні» для рф моменти.

«Змонтовані» сюжети рф потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені.

За даними слідства, Шарій був залучений до негласної співпраці кадровим співробітником 5-ї служби фсб  М.Ю.Косенком.

Комунікувати з російськими спецслужбами блогеру допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі», — йдеться у повідомленні.

Ось саме цим спільником, за нашими джерелами, і був А.Шевцов, якому також було оголошено підозру.

В його справі також фігурує офіцер ФСБ 5-го відділу С. М. Косенко.

Нагадуємо, що саме п’ятий відділ спецслужб окупанта спеціалізується на вербуванні і створенні сітки власної агентури на території України, інших держав. Так звану «п’яту колону».

Цікаво, що першим заступником цього відділу і відповідальним за агентурну сітку в Україні був генерал ФСБ, колишній вінничанин Анатолій Болюх.

На жаль, випускник елітного ліцею №1 став куратором ось цих усіх зрадників.

Тому розу­мієте, що По­ділля, по-земляцьки, було під особливою увагою спецслужб окупанта. Бо ж і від ГРУ куратором України був генерал В.Алєк­сєєв із Голодьок, що у Хміль­ницькому районі.

Тепер зрозуміло, чому так ретельно сюди просувався начальником усіх правоохоронців області зрадник Щевцов!

А ще тоді Таїса Гайда озвучила цікавий зв’язок — відмазував від підозри і суду ще до війни Шевцова зять ексміністра МВС України Білоконя, який нині переховується у рф.

Маліков – зять тоді очолював Антитерористичний центр СБУ!

Як бачите — ланцюжок ще той!

Напевно, Шевцов мав при призначенні зачищати до початку війни усіх патріотів! І Шарій мав у цьому йому допомагати як журналіст-блогер. Адже мав чимало прихильників з-поміж української вати.

Як відомо, у Вінниці було чимало прихильників «шариків». Щоправда, вони на початку повномасштабної війни прикинулись шаріковими — мовляв, ми ж не знали! Ми за Україну!

До речі, як тепер розумієте, за завданням спецслужб рф Шарій та його соратники першим із ЗМІ взяли у «розробку» «33-й канал», бо він їм най­більше заважав.

Як відомо, робили ціле розслідування — як може газета «33-й канал», визнана найкращою обласною газетою України, дозволяти собі критикувати священників московського патріархату?! Навіть тих, що публічно виставляли в соцмережах колорадки! Мовляв, такі у них уподобання!

Але потім той тіпа священник, насправді ще й агент, сплив вже в Росії… Ми детально в минулих номерах розповідали про це.

До нас у редакцію навіть приходив один із посланців Шарія. Начебто друг священника того. Я одразу зрозуміла, що він веде приховану зйомку.

Треба визнати, агент був підготовлений, ставив дуже провокативні запитання… Та не на тих напав!

Ось таке постановочне відео із вирізанням потрібних Шарію відосіків, як він робив із українськими військовополоненими, не вийшло!

Як і не вийшло місцевим шаріївцям провести до влади своїх кандидатів.

Але вони ж нікуди не ділись. Всім же відомо, яка педагог української школи очолювала цей кодляк. Поряд з нею були тисячі соратників.

І тому громадські активісти запитують, чому досі ті, що друкували сотні тисяч накладів газети з картою України без Криму, поширювали антиукраїнські лозунги, не притягнуті до відповідальності?

Бо ж всі ці особи просто так там не опинились. Вже ж очевидно, що вони працювали на гроші окупанта! А значить, на окупанта!

Тетяна Квасюк