На міжнародних конкурсах у різних країнах у 2017-му вони вибороли 160 перемог — у кілька разів більше, ніж у всіх вишах України разом взятих! Цей інтелектуальний рекорд ВНТУ, який прославляє нашу державу, 15 лютого був урочисто занесений у “Книгу рекордів України”!

– Натхненна творчість і багаторічна цілеспрямована праця всього колективу викладачів і студентів стоять за цією відзнакою! – наголосив Володимир Грабко, ректор ВНТУ, заслужений діяч освіти і науки України.

– Ми надали студентам знання, вони перемогли, і сьогодні їхня основна задача — стати зірками світового рівня! – відзначив Олександр Романюк, перший проректор ВНТУ, ініціатор створення студії  комп’ютерної графіки і WEB-дизайну.

Вихованці студії вивчають 2D- і 3D-графіку, WEB-програмування, WEB-дизайн і програмування комп’ютерних ігор. Одна з переможниць — 17-річна Софія Мошенська, першокурсниця факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії. Дівчина взяла участь у конкурсах Eurovision-2018 з арт-графіки і отримала Гран-прі у Франції, Хорватії, Італії.

А ще вінничани “збороли” Іспанію, Велику Британію, Фінляндію, Швецію, Болгарію — всього 42 країни, всіх не перерахуєш! Нині у болгарському місті Хасково їхні роботи красуються на вуличних біг-бордах. Під час урочистостей студентка Марія Колядич заспівала французькою знамениту “Padam, padam, padam” Едіт Піаф – на честь семи перемог, отриманих вінницькими айтішниками у Франції.

Серед кращих робіт молодих дизайнерів — проект “Старовинна Вінниччина”, який ініціював Володимир Романенко, колишній студент ВНТУ. На екрані були продемонстровані  відновлені у 3D-форматі моделі будинків, здавалось би, безнадійно втрачених, зруйнованих сто і більше років тому.

Сертифікат про рекорд Вінницького Національного технічного університету вручив киянин Олег Іваненко — людина-легенда, голова наглядової ради Національного проекту “Книга рекордів України”, лауреат премії “Гордість України”, депутат Київської обласної ради. Олег – параолімпійський чемпіон, чемпіон світу з тріатлону, який на візку, із травмованою спиною зумів не тільки встановити рекорди, але й підкорити гору Говерлу. А зараз він керує автомобілем, працює нотаріусом, нормально заробляє.

– Неймовірних речей не буває! Якщо є ціль, ви досягнете чого завгодно і будете надуспішними! – підбадьорив студентів Олег Іваненко. – Особисто мені не подобається роль України, як сировинного придатку. Завдяки вашим досягненням ми можемо бути лідерами світу у IT-технологіях. Україна знаходиться  на перетині “шовкового шляху”, у нас гарна земля, немає природних катаклізмів, ми просто приречені бути успішними! Потрібне мудре керівництво і наша згуртованість!

-Новий навчальний заклад — науково-технічний ліцей для обдарованих дітей — буде створений на базі ВНТУ за сприяння Вінницької ОДА і обласної ради, – повідомив приємну новину Валерій Бачинський, заступник директора департаменту освіти Вінницької ОДА.

Фоторепортаж Сергія ХІМІЧА