Шановні воєнкоми!
Старости сіл!
Депутати!

Незабаром у нашому районі не залишиться працездатних, розумних та дітородного віку чоловіків. Ви вигрібаєте всіх із сіл. Немає вже кому сіяти хліб, ростити дітей. У місті вже також.

З ким ми залишимось? Гинуть найкращі.

Шановні старости сіл!
Виконуєте «продразвьорстку», «пятилітку за півроку!»? З ким ви залишитесь? Хто буде піднімати економіку та давати життя дітям?
Хто буде допомагати фронтові ?

До чого я?

До того, що за півтора року війни я все частіше чую російську мову у місті, і все менше українську. А це означає одне – ми залишимось тут із чоловіками, які перемістилися до нас із територій бойових дій! Наші чоловіки ж гинуть на фронті, на тих територіях, де не захотіли воювати от ці переміщені. Які приїхали сюди, не стали на облік, сидять під жіночими спідницями, виповзають тільки до АТБ та Фори, користі з них ніякої, фронтові не допомагають, на фронт не йдуть, не працюють, пропивають та проїдають дотації, на які ми з вами працюємо щодня, щоб вони жили безбідно. І вони чекають, поки наші чоловіки визволять їх рідний край. Багатьом немає куди повертатись. Тож вони тут так і осядуть! Можете уявити далі… Вони вважають, що всі їм щось винні. Тому будуть влаштовувати свої порядки.

Кажуть військові, що таких їм там не треба – боягузів і зрадників.

А я кажу: війна вправить, в окопі навчать. Як казали в армії, а якій служили чоловіки старшого віку за радянського часу : «Не хочеш – заставим, не вмієш- навчимо.»


Шановні депутати!
Ви не знаєте хто проживає на ваших дільницях?

Звідти виїхали ті, хто мав гроші. А старі, малі та бідні залишилися там під обстрілами та в окупації.
Так, у них горе. У наших переміщених.

Та горе у нас у всіх, проте ці, що тут, втратили лише домівки та майно, а ми втрачаємо своїх рідних, близьких, коханих.

Це непорівняно!

Моя думка така – жінки та діти хай залишаються тут жити, а чоловіків зі сходу України треба мобілізовувати. Хай захищають свій рідний край.
Як це робили споконвіку справжні чоловіки. Якби до нас перемістилося поле бою - наші б чоловіки пішли б воювати, а не втікати в інші краї.
Наприклад, у західних областях мобілізовуйте переміщених також.

Ірина Стужук