Президент Болгарії Румен Радєв заявив, що влада України затягує російсько-українську війну, оскільки не ставить за мету мирні переговори з Росією. Його розкритикувало посольство України в Болгарії та заявило, що ситуація прямо протилежна.

Про це Радєв заявив під час розмови з журналістами 15 липня.

За його словами, війна в Україні має економічний, соціальний і політичний вимір і створює проблеми та загрози для всієї Європи, але винна в цьому не Росія, а Україна.

– Я хочу прояснити, що Україна наполягає на продовженні цієї війни. Але також має бути зрозуміло, що рахунок оплачується всією Європою, – сказав він.

Посольство України заперечило слова Радєва, наголосивши, що Україна як ніхто інший прагне миру, тому докладає усіх зусиль для його досягнення.

– Звинувачення України, яка зазнала віроломного нападу північного сусіда, у війні, що триває, — одна з найпоширеніших тез підтримки російської пропаганди і гібридної війни в Європі, – йдеться в заяві.

У дипмісії заявили, що поставки зброї Україні зменшують кількість жертв і руйнувань, дозволяючи відтіснити ворожі війська РФ. Також посольство наголосило, що надання гарантій безпеки Україні стане гарантією безпеки для всієї Європи, включно з Болгарією.