Це 11,1% від загальної кількості чоловіків по Україні, які скористалися правом на виїзд. Найбільше тих, які втекли за кордон і не повернулися назад, у Волинській області (1375 осіб). На другому місці – Львівська область (1036 чоловіків не повернулися, понад 31 тисячу випустили через «Шлях»). Третє місце з когорти ухилянтів — Тернопільська область — 964 чоловіки.

Найменше число чоловіків, які не повернулися назад в Україну, у Луганській області (троє), Полтавщині – 20, Херсонщині – 11, Сумщині – 19.

Вінниччина по середині.

Про це повідомляє тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка перевіряла використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги з-за кордону. Дослідження чоловіків, які не повернулися назад в Україну — за період з 24 лютого до 31 грудня 2022 року.

Торік у систему «Шлях» було внесено 96 тисяч 442 чоловіків призовного віку. Їм було дозволено виїхати за межі України з обов’язковою умовою повернутися. Водночас 3 тисячі 178 військовозобов’язаних при перетині державного кордону не було випущено через не підтверджену мету виїзду.