Шановний Президент України Володимир Олександрович

ШАНОВНІ КАБИНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ! ДЕПУТАТИ ВСІХ ЗАРЕЄСТРОВАНИХ ФРАКЦІЙ ТА ПАРТІЙ.

ДО ВАС ЗВЕРТАЄТЬСЯ НАРОД УКРАЇНИ, в тому числі, ЛЮДИ, котрі Постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка визначена на законодавчому рівні, як катастрофа планетарного масштабу.

Останнім часом в Україні сформувалася тенденція звуження обсягу існуючих соціальних прав особи у зв’язку з тим, що законодавець керується фінансово-економічними можливостями держави та намагається зберегти справедливий баланс між інтересами людини, суспільства та держави. Проте такі заходи повинні відповідати  Конституції України.

Дуже велике до Вас прохання, перед тим як нажимати кнопку по прийняттю Законів України, чи внесенню змін до них, шляхом прийняття Постанов «Про внесення змін….» до того чи іншого законодавчого акту так згоден» будь-ласка почитайте його, вивчіть, співставте, обдумайте, обгрунтуйте Вашими руками «руками законотворців» вже дуже багато «натворено Законів, прийнято Постанов, про внесення змін, до того чи іншого законодавства, які не завжди відповідають Конституційним нормам, в тому числі часто не стикуються один з одним. Таким чином. Ви порушуєте принципи справедливого прозорого Законодавства. Здійснюючи це під керівництвом Верховної Ради України, Кабінетом Міністрів України, в т.ч.ї Президентами, які були, та с вибрані НАРОДОМ.

На підставі вищеописаного просимо Вас НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ВСІХ існуючих Українських фракцій та партій, та Кабинету Миністрів України, не допустити до розгляду незаконний, безпідставний документ, який зареєстрований на сайті Верховної Ради України № 9338 29.05.2023 року у вигляді ПРОЕКТУ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи». та ПРОЕКТУ ПОСТАНОВИ Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України». Ціль та мета вищезгаданого ПРОЕКТУ Закону та ПРОЕКТУ

ПОСТАНОВИ одна. Обгрунтування необхідності прийняття АКТА, щодо зняття зон таких як 3 зона, зона гарантованого добровільного відселення по деяких населених пунктах за вказаним списком не має під собою ніякого обгрунтованого на законодачому рівні «підгрунтя». Так, як і не мала на законодавчому рівні підгрунтя та Постанова, якою було знято по деяких населених пунктах 4 зону, зону посиленого радіологічного контролю. Надіємось на порядність справедливість, та прозоре реагування!!!

Дякуємо за розуміння!!!

,,ІНІЦІАТИВНА ГРУПА,,  Овруцької ТГ як воевиявлення людей громади