Крим – це частина України

Представниця Пентагону зауважила, що “не може підтвердити заяви з обох сторін” стосовно причетності до вибухів на Кримському мосту.

У Міноборони США прокоментували підрив Кримського мосту, який стався вранці 17 липня. Там запевнили, що Сполучені Штати не можуть підтвердити причетність України чи будь-якої іншої сторони до останніх вибухів на Кримському мосту.

Таку заяву на брифінгу зробила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Вона зауважила, що “не може підтвердити заяви з обох сторін” стосовно причетності до вибухів на Кримському мосту, але підкреслила, що “Крим – це частина України”.

“Право говорити про свої операції залишимо за українцями… Можу лише висловити загальне спостереження: Україні вирішувати, як вона веде цю війну, захищаючи свою територію, свій народ, свою свободу”, – зауважила Сінгх.

Як ми уже повідомляли, вночі 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи та впав проліт. “Глава” окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов повідомив, що на Кримському мосту зупинено рух – сталася надзвичайна подія в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю.

У ЗМІ зазначають, що атака на Кримський міст є спецоперацією СБУ і ВМС України. Улюблений міст Путіна нібито атакували за допомогою надводних дронів. Дійти до мосту було складно, але врешті-решт це вдалося зробити.

Президент РФ Володимир Путін цинічно заявив, що його країна начебто не використовує Кримський міст для перевезення військових та їх техніки для війни в Україні. Водночас, диктатор заявив, що міністерство оборони Росії вже готує відповідь і пригрозив українцям.