Міністр оборони України зазначив, що ця зустріч показала непохитну підтримку нашої держави з боку партнерів.

Ключовими темами стали нові постачання зброї та обладнання, необхідного для визволення територій України.

Як зазначив міністр у Twitter, ця зустріч показала непохитну підтримку України з боку партнерів. Він наголосив, що фокус засідання був на засобах ППО, боєприпасах та броні.

Також він оголосив про створення нових ініціатив та розвиток ІТ-коаліції, кроки зі втілення якої представили премʼєр-міністр Люксембургу Франсуа Бауш та міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Крім того, Резніков подякував міністру оборони Литви Арвідасу Анушаускасу та “всім литовським друзям” за ініціативу зі створення коаліції з розмінування.

“Окрема подяка великому другу України та моєму другові очільнику Пентагону Ллойду Остіну за лідерство в безпрецедентній коаліції проти зла. Разом ми важко працюємо, щоб досягти перемоги, справедливого миру та кращого майбутнього”, – резюмував Резніков.

Як відомо, засідання у форматі “Рамштайн” проводяться з квітня 2022 року. Тут збираються міністри оборони десятків країн світу і обговорюють надання Україні різноманітної допомоги, серед якої, зокрема, танки, засоби ППО, різноманітна військова техінка тощо. Остання така зустріч відбулася у вівторок, 18 липня.

На початку цього засідання очільник Пентагону Ллойд Остін наголосив, що ЗСУ перехопили ініціативу на полі бою. Він також додав, що Штати не припинять підтримувати Україну у стримуванні російської агресії та захисту її громадян.