Дві операції, клінічна смерть, майже місяць без їжі… Іван Шевченко, мешканець Корделівки, 1944 року народження, вийшов на новий життєвий рівень після важкої онкохвороби. Виписався з онкодиспансеру з вагою 47 кг, не міг нормально ходити.

— Я вважав, що однією ногою вже у могилі. Але не хотів помирати! Всім чортам на зло почав рухатись, рухатись! Ходив, потім бігав, пізніше робив вправи із саморобною штангою. Облаштував собі імпрові­зований спортмайданчик, — поділився Іван Шевченко. — В молодості я служив на Тихоокеанському флоті, бував у Японії, Китаї. Познайомився з буддистським вченням, з йогою. Після хвороби мені ці знання дуже допомогли. Раджа-йога, кіокушинкай карате витягли мене з того світу!


Зараз Іван Іванович Шевченко, незважаючи на паспортні дані, відчуває себе бадьо­рим, повним сил та енергії. Недавно подав заяву у «Гвардію наступу», мріяв навчати наших бійців прийомам самооборони.

Через поважний вік отримав відмову, але не здався! Нині він агітує за здоровий спосіб життя. У 92 закладах освіти Вінниччини — у коледжах, училищах, університетах — Іван Іванович провів лекції і показові виступи. Молодим хлопцям і дівчатам він доводить необхідність фізичних вправ і загартування.

— Це вірний шлях до нашої Перемоги! — переконаний ветеран.— Запрошую на тренування до спортмайданчика поблизу аеродрому.

Ірина ЗОНОВА