Саакашвілі попереджав Захід, проте від нього відмахувалися.

Третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що путін планував вторгнення в Україну ще в 2004 році. Він написав відкритий лист, який опублікувала The Times.

Саакашвілі, якого путін визнав особистим ворогос і зараз знищує руками своїх грузинських посіпак, написав наступне: “Президент Російської Федерації розповів про свої територіальні амбіції ще під час нашої першої зустрічі в Кремлі. Все, що він робить зараз, він більш-менш ясно сказав мені під час нашої першої зустрічі”, – написав політик.

Після цього Саакашвілі приїхав до Німеччини, де розповів все канцлеру Герхарду Шредеру, проте той “відразу ж доніс путіну” на нього.

За словами екс-президента, він попереджав західних політиків про небезпеку з боку РФ і після нападу на Грузію, проте ті не реагували. “Коли я попереджав Захід про путіна, мене ігнорували як нестійкого, озлобленого божевільного”, – додав він.

Як ми уже повідомляли, на початку липня під час засідання суду було видно, як Саакашвілі критично схуд за час ув’язнення. Його адвокати заявляли, що він потребує термінового лікування.

Саакашвілі є громадянином України, тому Київ неодноразово закликав екстрадувати його для реабілітації. Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія руками грузинської влади вбиває Михайла Саакашвілі.

14 липня Верховна Рада України в черговий раз закликала президента Грузії Саломе Зурабішвілі помилувати Саакашвілі.

Тим часом група польських медиків звернулася до влади Грузії, з пропозицією оглянути експрезидента, який очевидно перебуває в критичному стані. В разі вілмови польським лікарям увесь світ зрозуміє, що йдеться про сплановане політичне вбивсто незгодного з путіним політика.