Великий скандал сколихнув маленький Могилів-Подільський. Нещодавно правоохоронці викрили і затримали тут цілу групу хабарників! В офіційному повідомленні прокуратури Вінницької області йдеться:

“За результатами професійної й оперативної роботи службових осіб прокуратури Вінницької області та управління СБУ у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого368 КК України, впродовж 12-13 лютого затримано на місці події першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області, начальника одного із відділень поліції ГУ НП у Вінницькій області та двох посередників, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США, за не притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Поки у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, проводиться обшуки, допитуються заявник та свідки, затриманим оголосили про підозру і обрали міру запобіжного заходу.

Слідчий СБУ наполягав на тому, щоб утримувати затриманого прокурора під вартою. Тридцяти чотирирічний затриманий — людина при посаді, має вищу юридичну освіту. Але якось трапилося в його практиці кримінальне провадження стосовно “одного із суб’єктів господарювання , який здійснював господарську діяльність у селі Буша Ямпільського району, розпочали кримінальне провадження за фактом розкрадання державних коштів”, як стверджується у документах. І прокурор разом зі співробітником райвідділу поліції почав вимагати з цього суб’єкта 3 тисячі доларів. Потерпілий кинувся до СБУ. А далі, як кажуть — справа техніки…

У суді прозвучало, що частину отриманих коштів – $1700 підозрюваний, після того, як побачив, що його контролюють люди з СБУ, викинув у сніг. Але це вже ситуацію не врятувало. Адвокати переконували, що прокурор від суду не втече, бо він єдиний годувальник в родині і сам хворіє… Намагалася захиститися за прокурора нардеп Оксана Білозір, звернувшись до суду з заявою про те, що готова взяти затриманого прокурора на поруки. Втім, проти цього виступила прокуратура області.

Зрештою, після кількох годин гарячих суперечок суд ухвалив : застосувати до підозрюваного міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою на 60 діб до 12 квітня 2018 року із альтернативою внесення застави у розмірі 140 тис 960 грн. Такий же запобіжний захід обрали і його поплічнику, начальнику відділення поліції ГУ НП у Вінницькій області. Обох відсторонено від посад на два місяці.