– Тільки зараз видали тіло Таїси Гайди, – повідомив її син Ярослав Басюк.

– Слава Ісусу Христу!

Дуже всім ще раз дякую за вашу підтримку, допомогу й молитву.. Тільки сьогодні нам видали тіло моєї мами Таїси Гайди. Прощальна служба у Польщі буде завтра (21.07) о 12:00 (за польським часом) в костелі Святої Ядвіги за адресою: Władysława Łokietka 60, 31-334 Czajowice (Біля Кракова). Для тих, хто не має можливість приїхати, то буде онлайн трансляція тут на фейсбуку о 13:00 (за Київським часом).  Інформація про похорон в Україні буде згодом..

Дуже прошу про молитву, і ще раз всім дякую, – повідомляє Ярослав Басюк.

Як відомо, вінницька волонтерка та громадська діячка, очільниця «Автомайдану Вінничини» та «Ветеранського простору» померла в Польщі в лікарні. Туди її було доставлено після отримання 70 відсотків опіків тіла з Львівського опікового центру. Туди Таїсу доставили після огляду вінницькими лікарями. Як повідомив очільник Вінницької обласної лікарні ім.Пирогова Василь Паненко, важку пацієнту туди доправили згідно протоколу МОЗу.

Як уточнив чоловік Таїси Ігор, військовий ЗСУ, вкрай важкі опіки вона отримала в побуті. Це не був замах на життя та здоров’я сторонніх осіб.

В Таїси Гайди залишилось троє дітей.

Андрій Власенко