Таку оцінку вже пройшли освітяни, інші керівники комунальних підприємств. У вівторок, 20 лютого, екзамен складали головні лікарі всіх обласних лікарень Вінниччини та інших медустанов. Були як ті, хто з найменшими зауваженнями пройшов атестацію, так і ті, хто не встигав відповідати на запитання депутатів.

Людмила Грабович, директор профільного департаменту, піддала різкі критиці роботу Могилів-Подільського дитячого легеневого тубсанаторію. Вона повідомила, що тепер по закладах їздять «наскокові» комісії, без будь-яких попереджень. У їхніх членів навіть відбираються телефони, щоб нікого не повідомили про перевірку. Під час такої перевірки було виявлено неналежне харчування дітей, які там утримуються до 6-ти років та проживання, нестачу коштів, інші порушення. Директора Оксану Коваль атестували із випробувальним терміном, і то лише тому, що в таких закладах нестача фтизіатрів. Керівник департаменту ознайомила депутатів Вінницької облради із бажанням об’єднати три дитячих легеневих санаторії в один і перевести його поближче до Вінниці. Всього пройшли атестацію 39 керівників.

Депутат Тетяна Редько висловила побажання наших читачів:

– Всім керівникам закладу потрібно невідкладно вивісити списки всіх безкоштовних препаратів, які зобов’язаний надавати заклад пацієнтам, котрі проходять лікування в лікарнях, та на сайтах лікарень. Були запитання і до керівників санаторіїв, зокрема у Хмільнику, які не раз порушувала наша газета: про погані умови проживання та харчування. До директорів медколеджів, зокрема про те, що у гуртожитках холодно і не завжди є гаряча вода. Про це неодноразово повідомляли наші читачі.

Нагадуємо вам, шановні читачі, що до складу комісії по оцінці роботи керівників комунальних закладів входить наш колега – депутат облради Тетяна Редько, тому всі побажання чи запитання до керівників закладів можете надсилати на нашу адресу та ставити прямо на сайті під цією публікацією. Обіцяємо порушити.

Каріна Маєвська