Цей грант від закордонних інвесторів піде на створення офісів, Fab Lab, коворкінгу, ІТ-школи та дитячого техноцентру.

“Усі ці ідеї будуть втілені на базі Вінницького інноваційно-технологічного парку “Кристал”. Вінниця виграла грант від німецької урядової компанії GIZ та ПРООН на 800 тисяч євро в рамках проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”. Реалізація цього проекту значно підсилить місто в частині економіки, адже інвестори будуть зацікавлені працювати та розвивати бізнес у нашій громаді, а заразом будуть створювати робочі місця з гідною оплатою праці та наповнювати податками бюджет”, – йдеться у повідомленні Вінницької міськради.

Будівництво першого в Україні муніципального технопарку розпочалося у 2018 році на базі колишньої адмінбудівлі заводу “Кристал”. На цьому об’єкті тривали роботи протягом 2021-2022 років, але через війну були призупинені.


“Наша співпраця з GIZ продовжується. Вінниця подала заявку на участь в проєкті “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)” та виграла грант від однойменної німецької урядової організації та ПРООН. Ці кошти підуть на реконструкцію інноваційно-технологічного парку “Кристал”, який ми почали реалізовувати з 2018 року на базі колишньої заводської адмінбудівлі. Однак через повномасштабну війну в Україні змінили пріоритети й будівельні роботи на об’єкті припинилися. Зараз, за підтримки партнерів та донорського фінансування, ми знову готові відновити почате”, - зазначив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У планах створення офісних приміщень, публічних просторів та дитячого техцентру. Таким чином хочуть залучити досвідчених спеціалістів, та креативну молодь.