Одеська єпархія УПЦ Московського патріархату оголосила збір на відновлення Спасо-Преображенського собору. Проти ночі 23 липня росіяни запустили у церкву ракету, зруйнував її, як у 1936-й, коли храм підірвали за наказом сталіна — одна мразота наслідує іншу мразоту. І тут якби все ясно, але не всім.

Одеську єпархію очолює митрополит Агафангел — шизанутий русофіл. Це він закрутив змову проти Філарета у 92-му через спробу створити помісну церкву, у 2013-му проти Володимира знов таки через ідеї про помісну церкву, в нього ікони царю Миколі першому, молитви за путіна, інтриги з медведчуком, підтримка сепаратистських рухів в Одесі. Подумайте про будь-яку дичину, і він все це робив. Навіть зараз: у жовтні 22-го у Молдові молився за здоров‘я путіна.

Одеська єпархія обережно відмежовується від Агафангела: гроші на ЗСУ збирає, матюкає росіян, допомагає ВПО. Але ні від московської церкви, ні Агафангела не відхрещується. Зараз от грошей на храм просить. На храм для церкви, де російські паспорти, молитви за путіна, колаборанти і підтримка війни проти України.

Ганна Мамонова