Івар Калниньш відмовляється від зйомок в РФ і підтримує Україну. За словами популярного актора, на росТБ його намагалися “прогнути” під кремлівську пропаганду.

Радянський актор з Латвії Івар Калниньш, який засуджує війну РФ проти України, висловився про російську культуру. Він зазначив, що нині усе, що говорить про країну-агресорку, викликає у світі величезну неприязнь.

Актор відмовляється від зйомок в РФ. Він ігнорує усі запрошення і не хоче мати нічого спільного з представниками країни-агресорки.

Зірка радянського кіно також зазначив, що росіяни не хочуть добре жити. Всі вони діють за принципом “і так зійде”. Їм не потрібні гарні дороги, вони вірять пропаганді і готові усе терпіти.

Також Калниньш зазначив, що бачить, як сильно змінилося ставлення інших країн до РФ. Тепер люди не хочуть мати щось спільне з росіянами.

“Я об’їздив багато європейських країн. Все російське викликає неприязнь. У Лондоні, наприклад, в автобусах переклади на російську мову прибрали. Всі інші мови залишилися, а російську прибрали”, – розповів актор.

Нині він сподівається, що війна в Україні закінчиться. Актор бажає нашій країні витримки та щастя. Калниньш вірить у те, що рано чи пізно Росії доведеться відповідати за свої вчинки.

Нагадаємо, що Івар Калниньш був секс-символом радянського кіно. Він грав коханців, таємних агентів і шпигунів. Особливу славу Калниньшу принесла роль у фільмі “Зимова вишня”. Також він знявся в кінокартинах “Віра. Надія. Любов”, “Розшукується небезпечний злочинець”, “Бальзаківський вік або всі мужики…”, “Гастролери”, “ТАРС уповноважений заявити” і “Ризькі канікули”.

Влітку 2022 року актор публічно виступив проти війни в Україні. Він засудив російську агресію і говорив, що РФ точно не вдасться захопити нашу країну. Нещодавно Калниньш “харкнув” на всіх росіян, він відрікся від усього, що його пов’язувало з РФ. Крім цього, актор заспівав українською мовою.