Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову – тримання під вартою протягом 2-х місяців з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень.

Як ми уже повідомляли, 24 липня працівники ДБР спільно з прокурорами ОГП затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Борисова підозрюють у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи.

А також у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану;

в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчиненому в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають.

Підставою для початку слідства стало журналістське розслідування “Української правди”. Воно показало, що мати ввійськкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Крім елітної закордонної нерухомості, у 2023 році вона придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Теща Борисова впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвійськкома також придбала іншу закордонну нерухомість — офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

До речі, колишній військком Борисов на суді вигадав дивну причину, чому його не можна заарештувати. Він показав свої поранення та підкреслив, що помре без дорогих пігулок

Таким чином колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов заявив, що його не можна заарештувати, адже будь-який момент у нього може обірватися тромб. Відео із залу суду шириться соціальними мережами.

За словами Борисова, йому також не можна нервувати, а лікарі порадили пройти реабілітацію за кордоном. Окрім цього, Євген Борисов під час судового засідання поскаржився на стан здоров’я після численних поранень. Зі слів колишнього військкома, у нього щонайменше шість разів стріляв полковник Гудзь. Після четвертого пострілу чоловік нібито почав непритомніти.

Тепер, ніби то, воєнком п’є пігулки, «щоб вижити». «Дорогі. Інакше помру», – підкреслив Борисов.

Він також зазначив, що на виїзд за кордон  отримав дозвіл. А їздив у Туреччину за власні кошти на обстеження у хірурга.