Очільник «Свободи» Вінниччини, екс-нардеп ВР Олексій Фурман написав відкритого листа ректорці Вінницького педагогічного університету Наталі Лазаренко. Крім того направив його до Міністерства освіти.

Ось його зміст:

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського

НАВІЩО ПАНІ РЕКТОРЦІ ПІДЖАК МОГО БАТЬКА І ЧУЖІ ДИСЕРТАЦІЇ?

Я міг би промовчати, якби це не стосувалось мого батька і мене особисто.

Мій батько – Юрій Миколайович Фурман – доктор біологічних наук, професор завжди віддавав себе науці. 20 років тому у Вінницькому державному педагогічному університеті очолив нову кафедру «медико-біологічних основ фізичного виховання і фізичної реабілітації». Він керував науковою школою, де вивчали вплив фізичних навантажень різного спрямування на людей різного віку і статі. У межах кафедри створив лабораторію з дослідження функціонального стану спортсменів. Результати досліджень друкували у провідних виданнях Україна і за кордоном. Саме у цій лабораторії під керівництвом батька здійснювалася підготовка дисертаційних робіт, які успішно захистили 17 його учнів. Тільки за останні п’ять років ним підготовлено чотири кандидати наук. Про заслуги батька можна багато писати. Але…

Торік йому раптом не продовжили контракт. Попри те, що військовий стан і на той час він був керівником (консультантом)докторської дисертації, яка представлена до захисту. Причина: «Нехай ваш син угомониться». Це таке пояснення ректорки педуніверситету ? Але мене не «угомонили» і не такі, як Ви – пані Наталя Лазаренко. Ні у 2004 році під час Помаранчевої революції, ні у 2014 році під час Революції Гідності, заарештувавши все майно моєї родини.

Мстити батькові, бо я не підтримував Вас на виборах на посаду ректора? Безглуздий спосіб. Але Ваш рівень.

Мені шкода, що педагогічний університет, де у 90-х був центром розвитку демократії, де можна було висловити відкрито не лише свої думки, а й політичні погляди, перетворився на інститут «стукачества і жополизства».

З Вами рівень університету падає. «Невгамовний Фурман» – це не причина.

А Ви чомусь вирішили, що університет – це Ваша приватна власність. Тому коли батько потім прийшов за речами – забрати піджак, дисертації, книги, то йому навіть не відчинили двері створеної ним лабораторії і не дозволили взяти особисті речі, мовляв, «це власність вузу».

Вам замалий піджак професора, пані ректорко!

А ось що повідомив Media center VSPU:

– У Фурмана Юрія Миколайовича у віці 75 р. (1947 р.н.) закінчився термін контракту 31.08.2022 р. на посаді професора (0,5 ставки). У зв’язку з неможливістю (за браком годин для навантаження викладача) Юрію Миколайовичу було пояснено, що молоді і перспективні кадри (не пенсійного віку) повинні мати можливість працювати і сказано, що за наявності годин контракт з ним буде поновлено.

Цікаво, чому через рік знову підняли питання його законного звільнення у зв’язку з закінченням контракту?

Можливо тому, що у певної «команди», (усім давно відомої, що неодноразово і навмисно публікує неправду про університет) з’явився  привід об’єднатись для чергового фейку?

І головне!!!! Про речі і піджак!!!!! Які Фурман Ю.М. сам особисто забрав! Попакував у чемодани! І той «злощасний піджак» (який дійсно не підійде красивій креативній нашій ректорці) йому «урочисто» несли наші колеги!

Знаючи і маючи відповідний  досвід  фейкових дописів Олексія Фурмана, ми зробили світлини Фурмана Ю.М.(18.07.2023р.) який демонструємо нашим читачам.

Але позиція медіацентру не у всіх викликала схвалення.

Ось позиція Наталі Гаврилової:

Media center VSPU Що означає за браком годин? Це для професора, доктора біологічних наук, члена вченої ради, науковця під керівництвом якого 17 учнів захистили дисертації не має годин?

Наскільки я знаю, багато викладачів пенсійного віку працюють та їм продовжують контракт.

А на рахунок молодих і перспективних кадрів – це також брехня. В педагогічному університеті є інші критерії відбору… В пріоритеті не стоїть ступінь, звання, вік, перспективність, а ті які потрібні керівництву!

Я думаю, колегам із педагогічного багато є що розповісти, але знають чим це закінчиться.

Світлана Шимко:

Згідно допису контракт не продовжили 31.08.2022, а речі зі скандалом повернули 18.07.2023 цілий рік. Жах. Гідно провели на пенсію професора який пропрацював десятки років у ВДПУ?

Media center VSPU Цікаво, а хто це фотографує зі спини? Соромно було зробити селфі з професором.

Евген Камінський:

– Прикро та соромно за керівництво нашого педуніверситету, не таке має бути відношення до людей, які все життя віддали науці і вивели університет на високий рівень.

Андрій Власенко

Від редакції: Готові вислухати інші точки зору.