Завод “Вінницяпобутхім” відновив роботу після 18 місяців простою, повідомив засновник і співвласник національних торговельних мереж EVA і VARUS Руслан Шостак. Відкриття заводу відбулося в середу, 26 липня.

Підприємство, відоме як виробник засобів для прання “Ушастый нянь”, запустило ТОВ “Крайтекс-Сервіс” з групи компаній Afina. Саме йому торік у грудні АРМА передало завод в управління. Відтепер продукція підприємства виготовлятиметься під назвою “Вухастик”.

“Щоб запустити завод, Крайтекс-Сервіс фінансує близько 400 млн грн. Гроші підуть на операційні витрати, обладнання, сировину, запаси у процесі виробництва, запаси готової продукції та погашення дебіторської заборгованості”, – заявив Шостак.

За його словами, вже в перший рік управління активами Крайтекс-Сервіс принесе державі дохід у розмірі 100 млн грн.

"Взяти в управління актив і налагодити виробництво — це теж підтримка економіки. Робочі місця, українські товари на полицях магазинів, перспективи розвитку як в Україні, так і за її межами", – вважає бізнесмен.

ТОВ "Крайтекс-Сервіс" належить до групи компаній Afina. Її бенефіціарами є бізнесмени Руслан Шостак і Валерій Кіптик, яким також належать мережа супермаркетів Varus і мережа магазинів EVA. Afina випускає побутову хімію під брендами PRIDE, iFresh, вологі серветки !YES, папір "Джамбо" та рушники на рулоні.

Власником Вінницяпобутхіму є російський олігарх, член партії "Єдина Росія" Володимир Плесовських. Компанія "Невська косметика", що належить Плесовських, придбала Вінницяпобутхім у його топменеджменту у 2006 році.

Як ми вже повідомляли, активи компанії, яка належить російському бізнесмену з оточення Володимира Путіна, в Україні заарештували у липні 2022 року.

До війни 70% споживчого попиту припадало саме на пральні порошки, частка вітчизняного виробництва становила лише 13%. Нині частка імпорту на ринку побутової хімії становить понад 50%.

Крайтекс-Сервіс хоче збільшити кількість українських товарів на полицях магазинів. Уже цього року завод планує випускати 100 видів побутової хімії. У наступні чотири роки ця цифра має зрости у вісім разів.

Сподіваємось, що і якість продукції не поcтупатиметься імпорту.