Попри всі виклики війни, Вінницька громада активно готується до опалювального періоду 2023-2024 років.

Фахівці КП ВМР «Він­ницяміськтеплоенерго» ремонтують коте­ль­ні, центральні теплові пункти (ЦПТ) та індивідуальні теплові пункти (ІТП). Крім то­го, тепловики замінюють теплові мере­жі. На­разі уже замінили 1 899 метрів теп­ло­мереж у двотрубному прокладанні.

Також у межах цьогорічної підготовки до опалювального сезону вже відремонтували та провели технічне обслуговування:

– на 37 котельнях з 48;
– на 54 центральних теплових пунктах (ЦТП) з 59;
– на 346 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 429;
– в 887 тепловій камері з 1 435;

Крім того, провели гідравлічні випробування 171, 9 км теплових мереж з 175,3 км у двотрубному виконанні.

У департаменті міського господарства зазначають, що вкрай важливо, щоб наступний опалювальний сезон наша громада пройшла гідно.

«Ми розуміємо, що країна перебуває у стані війни, і загроза ракетних обстрілів критичної інфраструктури нікуди не зникла. Тому маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій», – зазначає директор департаменту Роман Фурман.


У Вінниці замінюють внутрішньобудинкові мережі, що дозволяє економити до 15 % енергоресурсів

Для стабільності проходження опалювального періоду важливо утримувати в належному стані й внутрішньобудинкові мережі. Наразі у Вінниці труби замінили у семи багатоквартирних будинках. Ще в чотирьох роботи наразі тривають.

«В залежності від потреби замі­нюють зношені мережі опалення та холодного та гарячого водопостачання, – розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. – Проведення цих робіт актуальне при підготовці до зими. Зокрема покращення стану мереж дозволяє не допускати витоків на мережах, а це, своєю чергою, дозволяє зекономити до 15% енергоресурсів».

Крім того, під час робіт замінюють старі металеві труби на сучасні поліпропіленові. Вони не потребують утеплення та не піддаються корозії, що значно збільшує їх термін експлуатації.

Усі роботи виконують коштом міського бюджету як перший капітальний ремонт для ОСББ.

Всього до початку опалювального сезону планують замінити внутрішньобудинкові інженерні мережі в 11 будинках.

Сергій Лукашук